Laatst geŁpdate 14-12-2010 - Klik hier voor de wijzigingen.


 

 

Voeg deze website toe aan uw favorieten

Welkom!

Welkom op de website DAF YA328 - Return of the legend!
De DAF YA328 is een tactisch voertuig dat door DAF na de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld werd en grootschalig in productie is gegaan. Tussen 1953 en 1958 zijn er 4.505 DAF YA328 vrachtwagens gebouwd. Het aantal 4.505 DAF YA328 vrachtwagens omvat drie hoofdtypen: 2.727 vrachtwagens zonder lier, 698 vrachtwagens met lier en 1.080 artillerietrekkers met lier. De DAF YA328 heeft als bijnaam "Dikke DAF" vanwege het indrukwekkende uiterlijk en misschien nog meer door het imponerende zware motor geluid.


De DAF YA 328 en het KL-kenteken.

Het DAF-serienummer is op 2 plaatsen te vinden op het voertuig. Het makkelijkst te vinden is het typeplaatje op de motorkap. Daar staat het bovenaan ingeslagen, de laatste vier cijfers zijn de cijfers die van belang zijn. Eťn klein probleempje: wie zegt dat de motorkap de originele is?

Lees hier verder


Daf YA 328 in de boeken.

Als bezitter of liefhebber van de DAF YA 328 is iets leesbaars in de vorm van  een technische handleiding of onderdelenboek een handig en vaak wenselijk bezit. Ook aanvullende informatie zoals beschrijvingen en tijdschriftartikelen kunnen gegevens of fotoís bevatten die bij een opknapbeurt of complete restauratie, uiterst waardevol kunnen zijn.

Lees hier verder


Ontwikkeling DAF YA328.

In september 1949 ontving DAF van het Ministerie van Defensie een offerteaanvraag voor een artillerietrekker. In februari/maart 1951 vonden de eerste proefritten plaats met de DAF YA318, een drie-assige terreinwagen met 6x6 aandrijving en een zes cilinder 102 pk Hercules benzinemotor. De DAF YA318 bleek, zowel op de weg als in het terrein, volledig te voldoen aan alle eisen betreffende beweeglijkheid, betrouwbaar en terreinvaardigheid, zoals die gelden voor een militair voertuig voor tactische doeleinde.

Lees hier verder


Agenda.

Op deze website willen wij u op de hoogte houden van diverse evenementen waarbij ook de DAF YA328 te bezichtigen is. Weet u een evenement voor dit jaar of het komende jaar waarbij een DAF YA328 te bezichtigen is? Stuur dan een e-mail naar de webmaster.

Lees hier verder


Stukje nostalgie in Flatwijk.

De jeugd in de Flatwijk in Uden keek dinsdagmiddag verrast op. Trouwens ook de volwassen. Want midden in de wijk staat sinds gisteren een echt stukje Nederlandse nostalgie. Het gaat om een oude legertruck, beter bekend als de zogeheten "Dikke DAF". Het voertuig stamt uit 1953 en is door de Udense aannemer Tiny van Lanen en de SVU (Stichting Volkshuisvesting Uden) geschonken aan de Flatwijk. De "Dikke DAF" is een grote hobby van Tiny van Lanen. Hij heeft er een groot aantal in bezit.


DAF's dankzij Transmobiel naar AustraliŽ.

Hoewel de meeste Transmobiel lezers zich in Nederland en BelgiŽ bevinden, gaan er elke twee maanden ook nummers naar het buitenland. Het bereik van de advertenties in de rubriek "Bedrijfsautomarkt" is dan ook grenzeloos, tot de andere kant van de wereld toe.


Bouwplaat DAF YA328.

De Prins Uitgeverij heeft in haar assortiment een bouwplaat van de DAF YA328 in schaal 1:30. Deze unieke bouwplaat bevat 125 onderdelen. Deze bouwplaat mag absoluut niet ontbreken bij de DAF YA328 liefhebber.

Lees hier verder


Informatie gezocht.

Voor uitbereiding van deze website zijn wij opzoek naar informatie over de DAF YA328. Kunt u ons hiermee helpen doormiddel van fotoīs, artikels, technische informatie of op een andere manier? Stuur dan een e-mail naar de webmaster.

Lees hier verder

 
  DAF YA328 register.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de overgebleven DAF YA328 vrachtwagens is er het DAF YA328 register. In dit register vindt u de overgebleven DAF YA328 vrachtwagens die in particulier bezit zijn of tentoon staan gesteld in musea.

Lees hier verder


  Forum.

Bent u opzoek naar dienstkameraad of naar dat ene onderdeel om uw DAF YA328 compleet te krijgen? Plaats dan een oproep in het forum.

Ga naar het forum


  Gastenboek.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie op deze website. Heeft u op- of aanmerkingen op deze website? Plaats dan een bericht in het gastenboek.

Ga naar het gastenboek


Voor de echte Dikke Daf liefhebber. De Dikke Daf familie.

 

http://www.aprilis.nl/